Privatpersoner skal betale regninger på 10.000 kr. eller derover digitalt

Du skal betale regninger på mindst 10.000 kr. inklusiv moms digitalt (fx med dankort, via netbank, på posthuset eller i banken), ellers kan du komme til at skulle betale, hvis sælgeren snyder med skat og moms.

  • Reglerne gælder kun ved køb af ydelser (fx installation af et tv).
  • Reglerne gælder ikke rene varekøb (fx hvis du køber et tv og selv installerer det).
  • Betaler du digitalt, vil du aldrig skulle betale, hvis sælgeren snyder med moms eller skat.
  • Hvis du betaler kontant, kan du sende en mail til os via TastSelv og stadig slippe for at betale, hvis sælgeren snyder.
  • Du skal sende mailen senest 14 dage efter, du har betalt, dog senest en måned efter, du modtog fakturaen.

Du kan komme til at betale for sælgerens snyd med skat og moms

Hvis SKAT opdager, at sælgeren ikke har betalt skat og moms, og du har købt ydelser for 10.000 kr. eller mere, kan SKAT kræve, at du betaler moms og skat af den del af beløbet, som du har betalt kontant til sælger.

Betalingsmåder, der tæller som digital betaling

Du kan betale med dankort, via netbank, på posthuset, via MobilePay eller på indbetalingskort på posthuset og i banken. Du kan også betale med en check på posthuset. En check udstedt direkte til leverandøren anses dog ikke for digital betaling.

Hvis du betaler en fast, løbende ydelse for mindst 10.000 kr. om året

Hvis du fast får leveret en ydelse (fx telefoni, rengøring, husleje, vagt, revision eller har en vedligeholdelsesaftale), hvor de enkelte regninger er på mindre end 10.000 kr. inklusiv moms, kan du stadig komme til at betale for snyd, hvis regningerne til den enkelte leverandør er på mindst 10.000 kr. på et år.

Eksempel:

Hvis du for eksempel får gjort rent for 1.000 kr. om måneden, svarer det til 12.000 kr. på et år, og du skal derfor sørge for at betale digitalt (fx med dankort, via netbank, på posthuset eller i banken) for ikke at kunne komme til at betale, hvis din leverandør snyder med skat og moms.

Eksempel:

Din datter tager kørekort, som du betaler. Grundpakken koster 7.000 kr., og otte ekstra køretimer koster 5.000 kr.  Det svarer til 12.000 kr. for en sammenhængende ydelse. Du skal derfor sørge for at betale digitalt (fx med dankort, via netbank, på posthuset eller i banken) for ikke at kunne komme til at betale, hvis kørelæreren snyder med skat og moms.

Når du bruger en udenlandsk virksomhed

Hvis det er en udenlandsk virksomhed, der udfører arbejde for dig, skal du desuden bede om dokumentation for, at virksomheden står i Registeret for Udenlandske Tjenesteydere (RUT).

Hvis du ikke får denne dokumentation, skal du give besked til Arbejdstilsynet senest tre dage efter, at arbejdet er gået i gang, ellers risikerer du en bøde på 10.000 kr.

Comments are closed.